Πώς να διαχειριστούμε το στρες στην καθημερινότητα

Το ανθρώπινο σώμα έχει πολύ μεγάλες αντοχές. Ωστόσο, χρειάζεται και ξεκούραση για να μπορέσουν τα κύτταρα να επανορθώσουν τις βλάβες που έχουν σημειωθεί και να ανακάμψουν από την ένταση. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουράσουμε το σώμα;

Τα μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα είναι πολύτιμα γιατί δίνουν στο σώμα τον χρόνο που χρειάζεται για να ανακάμψει.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ουλτραδιανούς ρυθμούς, τα κύτταρα μπορούν και εργάζονται για περίπου 1 μιση ώρα, μετά χρειάζονται 15-20 λεπτά σε πιο ήρεμους ρυθμούς για να επανέλθουν. Επομένως κάθε 2-3 ώρες είναι καλό να κάνουμε κάτι πιο χαλαρωτικό.

Οι περισσότεροι θα αντιδράσουν λέγοντας: Πολύ ωραία όλα αυτά! Αλλά πού θα βρω τον χρόνο για μικρά διαλείμματα τη στιγμή που δεν παίρνω ανάσα όλη μέρα; Όπως αναφέρει η σχετική διαφήμιση « δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»!

Ορισμένες ιδέες για μικρά χαλαρωτικά διαλείμματα

1.Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε όταν έχουμε στρες είναι να μην αναπνέουμε σωστά. Κυρίως, κρατάμε την αναπνοή μας μέσα και δεν εκπνέουμε… οπότε δεν δίνουμε την ευκαιρία στους πνεύμονες να ανεφοδιαστούν με φρέσκο οξυγόνο που θα αιματώσει καλύτερα τα κύτταρά μας.

Ας κάνουμε εξάσκηση λοιπόν στο να ξεφυσάμε.. να κάνουμε την εκπνοή μας λίγο πιο έντονη και παρατεταμένη..

2. Όταν κλείνουμε τα μάτια, ο εγκέφαλος εκπέμπει περισσότερα κύματα α και χαλαρώνει. Επομένως, 2-3 λεπτά με κλειστά τα μάτια όταν είμαστε σταθμευμένοι ή όταν είμαστε μπροστά στο κομπιούτερ μπορούν να μας βοηθήσουν.

3. Κατά τη διάρκεια της μέρας, ας τεντωνόμαστε όποτε έχουμε την ευκαιρία..

Διατάσεις στα χέρια, διατάσεις στα πόδια και στον κορμό, μικρές περιστροφές των ώμων και του αυχένα βοηθάνε να « ξαναβρούμε το σχήμα μας»…

4. Πριν κοιμηθούμε, ας δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο για χαλάρωση. Ζεστό φαγητό, ένα ζεστό μπάνιο, μια φιλική κουβέντα,, λίγη απαλή μουσική…

Οι περισσότεροι έχουμε ανοιχτή την τηλεόραση κάνοντας δουλειές.. Κάτι που συμβάλλει στο « τηγάνισμα» του εγκεφάλου! Αν δεν χαλαρώσουμε πριν τον ύπνο, κοιμόμαστε με ένα κεφάλι καζάνι και τους μύες μας κόμπους, και ξυπνάμε το πρωί κουρασμένοι και πιασμένοι.

Δεν υπάρχει μαγικό χάπι να μας απαλλάξει από το στρες, είναι μέρος της ζωής μας.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μην μας καταβάλλει!

Παρόμοιες αναρτήσεις