Εκδόσεις

Εκδόσεις Ινστιτούτου Ψυχολογίας και Υγείας

Το Ινστιτούτο Ψυχολογίας και Υγείας εκδίδει τη σειρά με τίτλο “Ψυχολογία και Υγεία”. H σειρά αυτή απευθύνεται σε άτομα τα οποία εργάζονται στον χώρο της ψυχοθεραπείας και της υγείας – ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές – και σε όσους φοιτητές ειδικεύονται σε αυτούς τους τομείς.

Τα βιβλία και τα άρθρα τα οποία επιλέχθηκαν να μεταφραστούν και να εκδοθούν είναι γραμμένα από άτομα τα οποία γνωρίζουν σε βάθος το θέμα το οποίο πραγματεύονται και προσφέρουν το καταστάλαγμα μιας πολύχρονης εμπειρίας στον τομέα αυτό. Επιπλέον αγγίζουν την ουσία του θέματος με τρόπο απλό και κατανοητό χωρίς, ωστόσο, να χάνουν το επιστημονικό τους περίγραμμα. Γι’ αυτόν τον λόγο τα βιβλία αυτά είναι πηγή πληροφόρησης και για ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται να εντρυφήσει σε θέματα ψυχοθεραπείας και υγείας.

To 2015 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς “Κοινωνία και Παιδί”.  Η νέα σειρά έχει σαν στόχο να ενημερώσει και να βοηθήσει γονείς και εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν δύσκολα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά. Το πρώτο βιβλίο πραγματεύεται το ζήτημα της απώλειας και του πένθους κατά την παιδική  και εφηβική ηλικία και προσφέρει οδηγίες για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής του.

Τάνια Αναγνωστοπούλου, Ph.D.,  Κλινική Ψυχολόγος