Η τέχνη της ψυχοθεραπείας

Το Ινστιτούτο Ψυχολογίας και Υγείας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, προσφέρει για 25 η συνεχή χρονιά το ταχύρρυθμο διετές πρόγραμμα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία το οποίο αρχίζει τον Οκτώβριο του 2024. Το πρόγραμμα προσφέρεται διαδικτυακά και περιλαμβάνει σεμινάρια, ομάδες εποπτείας και πρακτική.

Φιλοσοφία του προγράμματος: Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους μελλοντικούς θεραπευτές για την εργασία τους στο κλινικό πεδίο. Γι’ αυτόν τον λόγο δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη των κλινικών δεξιοτήτων στην ψυχοδιαγνωστική και την ψυχοθεραπεία ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (2015).

Μεθοδολογία του προγράμματος: Δίνεται έμφαση στη βιωματική μάθηση μέσα από παιχνίδι ρόλων και την παρουσίαση και συζήτηση πραγματικών περιστατικών. Το τμήμα είναι ολιγομελές έτσι ώστε όλοι να μπορούν να συμμετέχουν.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει: Δεκτοί γίνονται απόφοιτοι Τμημάτων Ψυχολογίας, καθώς και επαγγελματίες θεραπευτές οι οποίοι επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην ψυχοδιαγνωστική και τη θεραπεία.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είστε σε θέση:

  • να χρησιμοποιείτε με επάρκεια τις τεχνικές κλινικής συνέντευξης
  • να γνωρίζετε ποιος είναι ο ρόλος σας, ποιο είναι το πλαίσιο της θεραπείας και τα πιο συχνά ηθικά ζητήματα που προκύπτουν
  • να κατανοείτε τη διαγνωστική εικόνα του θεραπευόμενου
  • να εκπονείτε ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό σχέδιο
  • να κατανοείτε την ψυχοδυναμική διατύπωση της κάθε περίπτωσης και τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εργαστείτε ψυχοθεραπευτικά
  • να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη θεραπευτική διαδικασία

Πληροφορίες:

Τάνια Αναγνωστοπούλου, Ph.D., Κλινική Ψυχολόγος
Διδάκτωρ Pennsylvania State University, USA
Post-doc Lahey Clinic Βοστώνης
2310 851 343/ ipsy@otenet.gr/ www.ipsy.gr

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Επισύναψη αρχείων για αίτηση παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος ( Βιογραφικό και σημείωμα ενδιαφέροντος στο οποίο θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους σας ενδιαφέρει να φοιτήσετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα)

Παρόμοιες αναρτήσεις