|

Ο ρόλος των νηπιαγωγών στην ψυχική ενδυνάμωση των νηπίων που βιώνουν παραμέληση και κακοποίηση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς διοργανώνουν την επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα:

Ο ρόλος των νηπιαγωγών στην ψυχική ενδυνάμωση των νηπίων που βιώνουν παραμέληση και κακοποίηση

Μια συζήτηση με την κλινική ψυχολόγο Τάνια Αναγνωστοπούλου

Στο νηπιαγωγείο τα περισσότερα παιδιά φαίνονται χαρούμενα. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως, φανερώνει τις δυσκολίες στις οποίες εκτίθενται στο οικογενειακό τους περιβάλλον: έκθεση σε βία, συναισθηματικά, σωματικά και σεξουαλικά τραύματα, απουσία επίβλεψης και σιτισμού. Οι έρευνες είναι αποκαλυπτικές όσον αφορά τις επιπτώσεις της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Σε αυτήν την παρουσίαση θα δούμε μαζί τις επιπτώσεις που έχουν οι προβληματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει το παιδί στην οικογένεια και θα συζητήσουμε ποια στάση είναι καλό να κρατήσουμε, όπως και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να συνεχίσει να εξελίσσεται ομαλά παρά τις δυσκολίες.

Η Τάνια Αναγνωστοπούλου πήρε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το PennStateUniversity στις ΗΠΑ. Δίδαξε 10 χρόνια στα Τμήματα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Α.Π.Θ. και πλέον διευθύνει το Ινστιτούτο Ψυχολογίας και Υγείας. Από το 2002 ασχολείται ενεργά με την πρόληψη σε σχολεία και νηπιαγωγεία με εξειδικευμένα προγράμματα και συναντήσεις με εκπαιδευτικούς. Είναι συγγραφέας και επιμελήτρια πολλών βιβλίων ανάμεσα στα οποία το «Πένθος στα παιδιά».

Τρίτη 16 Απριλίου, 2024, ώρα 18.00
Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Καλαμαριά

Παρόμοιες αναρτήσεις