Η Σχεσιακή ψυχανάλυση ( relational psychoanalysis) εμφανίστηκε την δεκαετία του 80 όχι τόσο ως νέα σχολή όσο ως χώρος επεξεργασίας θεωρητικών και κλινικών ιδεών που προέρχονται από ποικίλες ψυχαναλυτικές σχολές και θεωρίες, κυρίως αυτές των αντικειμενοτρόπων σχέσεων, της διαπροσωπικής  σχολής, της ψυχολογίας του εαυτού και των φεμινιστικών και κοινωνικών θεωριών, με επιρροές που ιστορικά απηχούν τις ιδέες των Ferenczi, Rank, Winnicott, Kohut κ.α.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η έμφαση στη διυποκειμενικότητα (intersubjectivity) και η θεώρηση της ψυχικής δομής ως απόρροιας των φαντασιακών ή πραγματικών σχέσεων με τους άλλους.

Ευελπιστούμε ότι η ίδρυση του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει ένα περαιτέρω άνοιγμα στον διάλογο με νέες ιδέες και πεδία μέσα από τη δυνατότητα που δίνεται για εκπαιδευτικές διαδικασίες με σημαντικούς ψυχαναλυτές της IARPP αλλά και για δικές μας θεωρητικές και κλινικές αναζητήσεις όπως διαμορφώνονται μέσα από την κλινική μας εμπειρία .

Η εναρκτήρια επιστημονική εκδήλωση θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΒΨΕ, που θα αποτελέσουν και την έδρα του παραρτήματος, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.00.μμ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο thessalonikiiarpp@gmail.com και να μας βρείτε στο facebook!